Wij gebruiken cookies om u ervan te verzekeren dat u de beste gebruikerservaring krijgt op onze website.
Door dit bericht te sluiten gaat u akkoord met het cookiebeleid. sluiten

ALTIJD AL ANDERS

Facebook Twitter Tolerance United
Jan-Dirk Bouw

Jan-Dirk Bouw, scenario en regie.

Dat één film de wereld niet kan veranderen begrijpt Jan-Dirk. Maar mensen bewust maken van bepaalde gebeurtenissen kan wel. Geëngageerde en urgente onderwerpen hebben daarbij zijn voorkeur.

Als filmmaker is hij bekend met thema’s die homoseksualiteit bespreekbaar maken. ‘Geloof in Liefde’ 2009 en ‘I Love Hooligans’ 2013, zijn daar enkele voorbeelden van.

Nanda’s strijd tegen gevestigde ordes, vooroordelen en het plakken van labels hebben hem geïnspireerd tot het maken van ‘Altijd Al Anders’. Als producent is hij ook eindverantwoordelijk voor dit project.

Erwin Venema

Erwin Venema, fotografie en camera.

Na zijn afstuderen aan de HKU fotografische vormgeving en een stage bij Studio Erwin Olaf heeft hij zich ontwikkelt als autonoom fotograaf.
Naast groepsexposities en publicaties in bladen zoals Ferry Menly Magazine, heeft Erwin ook aan eerdere Tolerance United projecten zijn creatieve bijdrage geleverd.

Door het fotograferen en filmen van Nanda heeft hij de belevingswereld van roze ouderen van dichtbij meegemaakt. Belangrijk voor hem als fotograaf voor het kunnen maken van indringende beelden voor dit project.

Rienk Leendertse

Rienk Leendertse, montage.

Rienk is editor en editors plakken camerabeelden achter elkaar tot één verhaal. Een belangrijk onderdeel van dit proces is het selecteren van beeld en geluid. Als freelancer heeft Rienk aan verschillende projecten gewerkt waaronder de VPRO productie ‘Nederland van Boven’.Dat pesten niet uitsluitend bij kinderen gebeurt maar ook nog op latere leeftijd was voor Rienk een schokkende ontdekking. Dit was voor hem de belangrijkste reden om zijn medewerking te verlenen aan het vertellen van Nanda’s verhaal.Max Frick

Max Frick, setgeluid en mixage.

Max is verantwoordelijk voor de geluidsopnames en de mix van geluid en muziek in dit verhaal. De lijst van televisiefilms en documentaires waaraan hij heeft gewerkt is indrukwekkend. ‘De geheimen van Barslet’, de ‘Hoe overleef ik’ serie en ‘Feuten’ zijn hier enkele voorbeelden van.De belangrijkste reden voor Max om zijn bijdrage aan dit project te leveren lag in zijn verbazing dat veel homoseksuelen in 2013 nog steeds een strijd moeten leveren om gelijkwaardig te worden behandeld.

Sandor van Veen

Sandor van Veen, kleurcorrectie.

Sandor is colorist en editor voor documentaire, film en televisieproducties. De kleurcorrecties op de foto- en filmbeelden zijn door hem uitgevoerd om het geheel één gevoel te geven.Zijn motivatie om mee te werken aan dit project is dat hij hiermee een bijdrage kan leveren in het ondersteunen van homoseksuele ouderen die geconfronteerd worden met intolerantie.

Leo Frick

Leo Frick, muziek.

Voor ‘Altijd Al Anders’ heeft Leo de muziek gecomponeerd. Na het afronden van zijn studie heeft hij een jaar gewerkt in Nieuw Zeeland. Momenteel werkt Leo aan zijn verdere ontwikkeling als componist.De belangrijkste motivatie om aan dit project mee te werken was het feit dat Nanda met haar strijd niet alleen zichzelf maar een hele groep homoseksuele ouderen vertegenwoordigt.

Leo Frick

Jan Oldenziel, productie.

Jan is organisatiecoach en trainer. Hij begeleidt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en de keuzes die ze hierin willen maken door gericht hierover met hen het gesprek aan te gaan.Voor dit project heeft hij naast interview coaching ook de financiële en administratieve begeleiding verzorgt. De mogelijkheid om lotgenoten van Nanda met deze online documentaire te inspireren was zijn belangrijkste drijfveer om zijn medewerking te verlenen.

© 2013 Tolerance United. Alle rechten voorbehouden.